Sara Barbarić, bacc. med. techn.

Medicinska sestra Poliklinike Rotim

Sara Barbarić, bacc. med. techn., rođena je 04. rujna 1998. godine u Sorengu, Švicarska gdje istovremeno pohađa osnovnu školu na talijanskom i hrvatskom jeziku. Nakon selidbe u Zagreb upisuje Školu za medicinske sestre Mlinarska koju završava 2017. godine. 

Iste godine upisuje preddiplomski studij Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu kojeg završava 2020. godine radom na temu “Zdravstvena njega bolesnika s cerebralnom aneurizmom”. Tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja odlazi u Portugal u sklopu ERASMUS+ programa u ustanovu “Resisenior Gold” u Bragi gdje unaprjeđuje svoje znanje iz područja gerijatrije i gerontologije s naglaskom na skrb bolesnika s Alzheimerovom bolesti. Upravo tada se javlja interes za područje neurologije i neurokirurgije. 

Tijekom studija zapošljava se kao studentica u Specijalnoj bolnici Neurospine te zatim i Poliklinici Rotim kako bi proširila svoje znanje i usavršila svoje vještine u području zdravstvene skrbi. Po završetku studija zapošljava se kao punopravni član tima Poliklinike Rotim gdje i dan danas radi u službi medicinske sestre. 

Osim talijanskog jezika govori i engleski i njemački jezik te se u slobodno vrijeme voli baviti glazbom i plesom.