prof. dr. sc. Mislav Jelić, dr. med., spec. ortopedije

Specijalist ortopedije i subspecijalist traumatologije, višestruko međunarodno nagrađivani stručnjak za liječenje bolesti koljena. Posjeduje višegodišnje iskustvo bavljenja ugradnjom endoproteza koljena.

Profesionalni put

Diplomirao je 1995. godine na Medicinskom fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 1996. godine zapošljava se na Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te iste godine upisuje i znanstveni poslijediplomski studij iz biologije, smjer biomedicina. 1998. godine započeo je sa specijalizacijom iz ortopedije u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Nakon toga, 2000. upisuje stručni poslijediplomski studij iz ortopedije, 2003. je položio specijalistički ispit iz ortopedije te stječe naziv specijalist ortopedije, a 2010. je imenovan voditeljem Odjela za rekonstrukciju lokomotornog sustava na Klinici za ortopediju Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Dobitnik je više znanstvenih i stručnih nagrada: Nagrada akademika Drage Perovića za „najvrjedniju morfološku raspravu studenata na Medicinskom fakultetu u 1995. godini“, Nagrada za najbolju prezentaciju, Second European Conference on Bone Morphogenetic Proteins, 2002. godine, „Jacques Duparc“ nagrada, kongres Europskog udruženja ortopeda i traumatologa (EFORT), Helsinki, Finska 2003. i Nagrada za najbolji objavljeni rad „Hughston award“ za rad objavljen u American Journal of Sports Medicine u 2008. godini, zajedno s grupom autora. Istaknutu znanstvenu djelatnost potvrđuje i kao nositelj dva međunarodna patenta. Sudjeluje u nastavi diplomskog i poslijediplomskog studija medicine.