Ugodno iskustvo pregleda Magnetskom rezonancom i precizni nalazi – zahvaljujući najnovijem uređaju u Poliklinici Rotim

Iako je magnetska rezonanca posve bezbolan i siguran pregled, kojeg bez problema mogu obaviti trudnice ili mala djeca, on kod većine pacijenata izaziva neugodnost, odnosno ulazak u sam tunel MRI uređaja izaziva osjećaj straha. Većina će se složiti da to nije ugodan pregled i poželjet će ga izbjeći.

S druge strane, magnetska rezonanca je vrlo važna ciljana dijagnostička metoda, koja upotrebom jakog magnetskog polja i radiovalova omogućava slojeviti prikaz pojedinih organskih sustava. Drugim riječima, ona nam daje detaljan uvid u stanje i promjene na  organima, mekom tkivu, kostima i zglobovima.

Najnovija tehnologija, koja je od sada dostupna i u Hrvatskoj, omogućuje nam da te pojedinosti vidimo do najsitnijih detalja, što liječnicima uvelike olakšava postavljanje dijagnoze i terapije. Također, upravo je ta najnovija tehnologija omogućila da i najnoviji uređaji na tržištu olakšaju pregled samom pacijentu.

U Poliklinici Rotim se pri nabavi najnovijeg MRI uređaja mislilo na oba segmenta – vrhunske rezultate pregleda i nalaza te što ugodnije iskustvo pacijenta koji zbog konstrukcije samog uređaja više neće imati klaustrofobičan osjećaj pri pregledu.

Uređaj je konstruiran tako da je pogodan i za pacijente s povećanom tjelesnom težinom (do 320 kg), koji nisu imali mogućnost obaviti ovaj pregled zbog limita dosadašnjih uređaja.

 

Vrhunska tehnologija novog MRI uređaja omogućava pacijentima Poliklinike Rotim i kraće trajanje samog pregleda, a tehnika snimanja je toliko precizna da može dijagnosticirati upalne procese i mehaničke nestabilnosti proteza i implantanata, što će omogućiti pravovaljanu terapiju za pacijente koji imaju proteze, pločice i vijke u kostima.

Za one pacijente koji su preboljeli COVID i one s promjenama na plućima, ovaj su uređaj i pregled posebno korisni i značajni. Jedinstvenost MRI uređaja u poliklinici Rotim je ta što može pacijentima omogućiti i snimanje pluća.

Osim nabrojanih usluga i pregleda, u POLIKLINICI ROTIM možete obaviti:

  • MR glave (mozak, MR-angiografija, MR-venografija, hipofiza, srednje uho, orbite, sinusi)
  • MR kralježnice (CK-vratna kralježnica, TK-grudna kralježnica, LS-slabinska kralježnica)
  • MR osteomuskularnog sustava (rame, lakat, šaka, kukovi, SIZ, koljeno, gležanj, stopalo)

Za naručivanje na ove preglede i sve dodatne informacije, pacijenti se mogu javiti na e-mail: info@rotim.hr ili nazvati broj telefona +385 1 2349 424, odnosno mobitela: +385 91 6164 270.

Također, možete nam ostaviti svoj kontakt i mi ćemo vam se javiti u najkraćem mogućem roku:

Zanima li vas ova tema, trebate li pomoć naših stručnjaka ili se želite naručiti na konzultacije? Ostavite nam vaš kontakt, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.