MRI

Priprema za MR pregled - sve što trebate znati

Naručeni ste na MR pregled u Poliklinici Rotim i želite se pripremiti za pregled? Nadalje Vam donosimo kako točno izgleda priprema za MR pregled i odmah vam možemo reći da se možete u potpunosti opustiti, jer pregled nije neugodan, a priprema gotovo da i nije potrebna.

 

Priprema za MR pregled.

MR pregled siguran je i bezbolan pregled tijekom kojeg koristimo veliki magnet, radio valove i računalo za izradu detaljnih slika unutrašnjosti tijela.

Kada dođete na pregled, najprije će Vam medicinska sestra možda postaviti nekoliko pitanja. Nakon toga će Vam naš MR tehnolog objasniti tijek pregleda.

Najbolje je nositi udobnu odjeću, bez metalnih gumbiju ili patentnih zatvarača. Ukoliko je potrebno, svakako ćemo Vam osigurati haljinu za pregled.

Određene predmete koji sadrže metal poput: naočala, nakita, remena i kopči za kosu –  morati ćete ukloniti.

Skeniranje neće utjecati na aparatić i zubne plombe.

Tijekom pregleda ćete ležati na pokretnom stolu koji klizi u tunel koji je otvoren na oba kraja. Nakon što se smjestite na stol, tehnolog će napustiti prostoriju, ali će i dalje moći vidjeti, čuti i razgovarati s vama. Predviđeno je i pozivno zvono za slučaj potrebe tehnologa.

Ovisno o vrsti testa, MR pregled može trajati između 20 - 90 minuta.

Morat ćete ležati vrlo mirno i čuti će glasno lupanje, kucanje, zujanje i bubnjanje. Naravno da možete nositi slušalice ili čepići za uši, a naš će Vam tehnolog možda čak i puštati glazbu tijekom skeniranja.

Možda ćemo Vam dati MR kontrast tijekom testa, kako bi liječnik mogao detaljnije vidjeti određena područja tijela. Kontrast napušta tijelo urinom, obično unutar nekoliko sati, a potpuno nestaje nakon 24 sata.