Kada vas muče bolovi, svakodnevni život pati. Patite li od čestih glavobolja, bolova u cijelom tijelu ili nekoj određenoj točki, obratite nam se s povjerenjem. Liječimo bol akupunkturom i blokadom takozvanih triger točki.

Iako može imati velike posljedice, o boli još uvijek malo znamo. Neugodna je i fizički i emocionalno, a utječe i na našu sposobnost obavljanja zadataka na radnom mjestu, kod kuće ili u društvu. Premda bol može biti i dugotrajna, nikada ne treba odustati od njenog liječenja.

Osim lijekovima, bol se može rješavati i alternativnim terapijama poput akupunkture, akupresure i masaže, ovisno o potrebama svakog pojedinog bolesnika.

 

Ambulanta za bol

U ambulanti za liječenje boli glavni je cilj riješiti svaki problem koji bolesniku stvara bol i onemogućuje mu kvalitetan život. Tim uključuje anesteziologe, neurologe, kirurge, terapeute i medicinske sestre koji zajedno stvaraju plan liječenja prema potrebama pacijenta. Kada lijekovi nisu dovoljni, kombiniraju se s drugim tretmanima. Tako se koriste lokalni anestetici, kortikosteroidi, blokovi živaca, fizikalna terapija, električna stimulacija te psihološko savjetovanje, a sve s jednim ciljem – olakšavanje boli i normalan život pacijenta.

 

Pregled i mišljenje anesteziologa prije operacije.

Pripremate li se za operaciju, potrebno je obaviti pregled anesteziologa. Iznimno je važno detaljno i iskreno odgovoriti na sva pitanja o bolestima, lijekovima, alergijama i navikama poput pušenja, alkohola i opojnih sredstava. To će pomoći u odabiru najboljeg načina anestezije za vaš organizam. Naravno, i vi možete postavljati svoja pitanja na koja ćemo rado i iscrpno odgovoriti.

Na preoperativni pregled potrebno je donijeti:
• laboratorijske nalaze ne starije od mjesec dana: kompletna krvna slika, natrij, kalij, ureja, kreatinin, šećer, jetrene probe, koagulogram
• dokumentiranu krvnu grupu
• EKG nalaz ne stariji od mjesec dana
• RTG sliku srca i pluća ne stariju od šest mjeseci (iznimno: ne treba za djecu i inače zdrave mlađe osobe)
• medicinsku dokumentaciju vezanu uz operacijski zahvat za koji se priprema
• prijašnju medicinsku dokumentaciju

 

Ako nemate sve potrebne nalaze, možete ih obaviti kod nas.